MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Hartlelie 'Halcyon'

Foto: Hartlelie 'Halcyon'
Foto: Hartlelie 'Halcyon'
Foto: Hartlelie 'Halcyon'

Algemene omschrijving

Hosta 'Halcyon' is een tardina soort met een bladerhoogte 40-60 cm. Hij is ontstaan uit de kruising van Hosta tardifolia x Hosta sieboldiana. Het is een waardevolle aanwinst voor het sortiment. De lancetvormige bladeren zijn erg mooi lavendelkleurig met 10-12 opvallende nerven. Bladeren 18 cm lang en 10 cm breed, ietwat eirond en tamelijk klein en mooi berijpt. In de zomer verschijnen pastellila bloemen op vrij korte stelen die maar net boven de bladeren uitsteken. De bloei is niet rijkelijk te noemen.

Net als alle andere blauwbladige hosta's niet op een te zonnige plek zetten, de bladeren gaan dan verkleuren naar groene tinten.

Standplaats:

Houdt van een schaduwrijke en voldoende vochtige grond. Te droge en voedselarme gronden zijn te mijden.

Gebruik:

Hosta's zijn mooie bloeiende bladplanten die het in de border goed doen. Ze zijn mooi te combineren met Ajuga, Astilbes, Geraniums, varens, mansoor, Pulmonaria en geitebaard. Aan de vijver zorgen hosta's voor een mooie overgang van de border naar de vijver. Ook voor in potten op het terras zijn met hosta 's prachtige dingen te doen. Vermeerdering: Door scheuren in het voorjaar. Elke neus kan uitgroeien. Zelfs kan je elke neus doormidden snijden voor een hogere productie.

Ziekten en plagen:

Slakken zijn de grootste belagers.
 

Eigenschappen

Hoogte
40 - 60 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend