MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Blauw schapengras 'Elijah Blue'

Foto: Blauw schapengras 'Elijah Blue' +

Groeit in 3734 tuinen

Latijnse naam
Festuca glauca 'Elijah Blue'
Andere benamingen
Schapegras, Blauw zwenkgras, Zwenkgras
Hoogte
30 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk, Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Festuca glauca, ook blauw schapegras genoemd komt in Europa vooral voor op zonnige, stenige terreinen in de bergen. Door hun uitgesterkt wortelgestel en de ingerolde bladeren is de soort goed aangepast aan schrale omstandigheden. In het wild stuit men op talrijke vormen en variëteiten, terwijl je in cultuur uniform plantenmateriaal zult aantreffen.

Blauw zwenkgras vormt geen uitlopers zoals veel ander grassen, maar bolvormige pollen van circa 20 cm hoogte. De bloei begint in mei en eindigt in juli.

Zij kunnen goed gecombineerd worden met bodembedekkers en lage vaste planten, heesters, rozen en bolgewassen. Ze verlangen een lichte bodem en een zonnige, droge standplaats. Ze woekeren niet. De in juni-juli verschijnende bloemen staan verenigd in aarvormige pluimen.

Om een mooie blauwe kleur te behouden plant je schapegras in de volle zon op schrale grond, en zo min mogelijk bemesten. Op zware grond gaat de plant snel verouderen en door te vochtige grond gaat de plant al snel rotten.

Door ze elk voorjaar in april of na de bloei in te snoeien produceert het gras nieuw, fris blauw loof waardoor zijn aantrekkelijkheid terug toeneemt. Na de bloei opnieuw insnoeien voor een krachtige, vitale groei. Het siergras gaat erdoor langer mee.

Berichten over deze plant