Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Petunia 'Phantom'

Foto: Petunia 'Phantom'

De petunia bloeit maanden lang en is gemakkelijk in onderhoud. Geef de Phantom een mooi plekje op het balkon of terras en je geniet maanden lang van de unieke kleurencombinatie.
Verzorgingstip: deze variant wordt zo’n 30-40 centimeter hoog en doet het goed in zon en halfschaduw. 

Kleur: zwart/geel gestreept

Wees gewaarschuwd; het zwart geeft vlekken, vooral als het nat is, die er niet makkelijk uit-/afgaan. Geldt voor handen / kleding / tegels / e.d.

Petunia's hebben het liefst een natte bodem. Uitgebloeide bloemen worden best verwijderd, net zoals het stengeltje waaraan de bloem groeide. Hiermee voorkomt men dat de plant sneller verwelkt. Begin augustus kan men het stengeltje laten hangen en hieruit zaad winnen. Men wacht best tot de zaadknopjes open springen. Petunia's worden bij voorkeur in januari-februari (in een kas of serre) gezaaid. Vanaf mei, bij voorkeur na de IJsheiligen, kan men ze in de tuin zetten of in bloembakken- en potten. Het is mogelijk dat er bij het kweken ook planten met lichtere of donkerdere bloemen ontstaan. Deze nieuwe planten groeien sneller en het zaad is ook sneller rijp dan de voorganger (als men die in de winkel heeft gekocht). Slechts ongeveer de helft van de zaden ontkiemt.

Eigenschappen

Hoogte
30 - 40 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Nat
Licht
Zon