Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kardinaalshoed 'Pierrolino'

Euonymus japonicus 'Pierrolino'  • 

Foto: Kardinaalshoed 'Pierrolino'

Foto: Kardinaalshoed 'Pierrolino'

Witbont heestertje waarvan de jonge blaadjes helemaal wit zijn en daarna groen worden met witte aders. Bodembedekker tot 30 cm hoog.De Euonymus japonicus ‘Pierrolino’ is een cultivar van de kardinaalsmuts of kardinaalshoed. Met een breed opgaande groei kan de struik uiteindelijk 60 tot 80 cm hoog worden. De ‘Pierrolino’ is ideaal voor zowel de grote als kleine tuin. De ‘Pierrolino’ kun je in je tuin planten als solitaire blikvanger, als bodembedekker of met meerdere naast elkaar als lage haag. Je kunt de struik ook in een pot planten en zo je balkon of terras prachtig versieren. Woon je in het kustgebied dan zal deze ook in je tuin prachtig groeien, de struik is namelijk goed bestand tegen de zoute zeewind.

De ‘Pierrolino’ valt op door zijn bladeren en minder door zijn bloei. De bloei van de ‘Pierrolino’ bestaat uit kleine witte onopvallende bloemen. De bladeren daarentegen vallen goed op. Deze komen met een melkwitte kleur aan de struik en zullen naar groen verkleuren naarmate ze ouder worden. Zo heeft de struik een schilderachtig aanblik. De bladeren blijven het hele jaar rond aan de struik hangen, wat maakt dat je ook in de winter een bijzondere struik in je tuin hebt. Tijdens de koude wintermaanden overleeft de ‘Pierrolino’ temperaturen tot -12˚C. Wordt het kouder in ons land dan heb je kans dat de struik de winter niet overleeft. Zorg dan ook voor voldoende bescherming. 

Onderhoud
De Euonymus japonicus ‘Pierrolino’ is gemakkelijk te onderhouden. Deze struik heeft weinig zorg nodig. Je geeft de struik een vormsnoei op elk willekeurig moment. Op de meeste gronden groeit de ‘Pierrolino’ goed, zorg ervoor dat de struik voldoende vocht en voedingsmiddelen krijgt. De struik heeft een voorkeur voor een kalkrijke grond. Je kunt de struik op zowel een zonnige als op een schaduwrijke plek in je tuin planten. Heb je de struik in een pot geplant, dan doe je er goed aan deze in de winter binnen te zetten. 

Eigenschappen

Hoogte
20 - 30 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Matig
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend