MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Zomeraster 'Blue Star'

Groeit in 203 tuinen

Latijnse naam
Kalimeris incisa 'Blue Star'
Andere benamingen
Schijnaster
Hoogte
30 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De Kalimeris incisa ‘Blue Star’ is een vaste plant met blauwe bloemen en een klein geel hartje. Je kunt er de hele zomer en het najaar van genieten.
De Kalimeris incisa is afkomstig uit Oost-Azië en is vrij zeldzaam bij ons in de tuin. Deze plant is nauw verwant met de aster en was in de natuur altijd erg variabel van kleur. De bloemblaadjes variëren van wit tot blauwpaars. Een kweker heeft een wit gekleurde verder gekweekt onder de naam ‘Alba’ en een blauw gekleurde onder de naam ‘Blue Star’. De plant zal ongetwijfeld populairder worden vanwege zijn schoonheid en sterkte. Hij is sterker dan de meeste asters en blijft daardoor beter overeind staan en heeft geen last van meeldauw. De Latijnse soortnaam incisa verwijst naar het blad dat ingesneden is.

Algemeen onderhoud

Deze plant heeft nauwelijks onderhoud nodig. Als je een tweede bloei wenst, kun je de bloemen afknippen in de eerste helft van augustus.
Een plant waar eigenlijk niets verkeerds mee gedaan kan worden. Geen 'm zon of halfschaduw. De plant vormt pollen, en kan om drie jaar worden gescheurd.

Eind oktober/begin november terugsnoeien.

Berichten over deze plant