MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Dwergrododendron 'Scarlet Wonder'

Rhododendron 'Scarlet Wonder'  • 

Foto: Dwergrododendron 'Scarlet Wonder'

Foto: Dwergrododendron 'Scarlet Wonder'

Opvallende helrode bloemen - hoogte 1 m tot 1,5 m en 1m breed.
Winterhard. Bladverliezend
Bloemen trechtervormig in volle trossen en bloeit April-Mei.

Verzorging: Over het algemeen vragen ze weinig onderhoud. Een dunne mulchlaag ieder jaar en extra bemesten is zelden nodig. In het voorjaar kan je ze extra bemesten met een meststof met veel kalium en magnesium (+-50gr om de voet van een struik) en daarna royaal water geven. Schoffelen rond rhodos en azaleas beschadigt de oppervlakkige wortels. Het verwijderen van de uitgebloeide bloemen voorkomt zaadvorming en stimuleerd het maken van knoppen voor een rijkere bloei. Het volgende jaar (dit wordt minder gedaan bij Azaleas)

Snoeien: Liefst onmiddellijk na de bloei maar een azalea heeft  weinig snoei nodig buiten het verwijderen van winterschade en dode takken.
Als snoeien onvermijdelijk is, verwijder dan een hele tak of snoei altijd boven een laatste blad.
Om de struik compacter te maken kan je de toppen snoeien. Dit is de struik snoeien boven een krans van bladeren, waardoor de tak zich opsplitst. Ook kan je de struik snoeien boven een slapend oog waardoor de tak opnieuw uitloopt, hoewel niet altijd.
Bij erg droge zomers waardeerd de plant een royale gietbeurt, maar echt noodzakelijk is het meestal niet.

De grond rond de plant moet ook vocht vasthouden om de ondiepe wortels tegen uitdrogen te beschermen, en dat kan je bereiken door een dunne mulchlaag van bladaarde of versnipperd hout rond de plantvoet aan te brengen. Een onderbeplanting van bodembedekkers kan ook.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend