MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Aalbes rood 'Red Poll'

Groeit in 78 tuinen

Latijnse naam
Ribes rubrum 'Red Poll'
Hoogte
1 - 160 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Nieuw ras uit Engeland met zeer lange trossen en grote bessen. Een tros kan 25 tot 30 bessen dragen. Rijpt laat. Jammer dat de bessen erg zuur zijn. De meeste bloemen van rode bessen rassen zijn groen/gelig soms beige achtig. De bloemen en de bloemstelen van het ras 'Red Poll' hebben een rode schijn. 
 

Standplaats: zon/halfschaduw,  Bloeiperiode: april - mei. Pluktijd: juli - augustus, Kleur: rode bessen Toepassing: vers gebruik en sap Opmerking: Aalbes kan als struik groeien, maar ook aan een draad worden aangebonden; de zogenoemde hagenteelt. De plantafstand in de rij is 75 cm en de takken worden op circa 25 cm ondelinge afstand aangebonden, drie per struik.

Bodem en bemesting:
Rode bessen hebben veel kalium nodig. Vooral rode bessen zijn een goede indicator voor kaliumtekort. Kaliumgebrek uit zich in randjesziekte. Dit is het afsterven van de bladranden.

Bodembedekking:
Liefst een laag mulch gebruiken onder de struik. Dit voorkomt het opkomen van onkruid en houdt de grond beter vochtig. Als je geen mulch gebruikt, moet je vermijden te schoffelen tegen onkruid omdat je zo wortels beschadigt.

Berichten over deze plant