MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Chitalpa 'Pink Dawn' Chitalpa 'Pink Dawn' +Chitalpa 'Pink Dawn' Chitalpa 'Pink Dawn' Chitalpa 'Pink Dawn' Chitalpa 'Pink Dawn'

Groeit in 14 tuinen

Latijnse naam
Chitalpa tashkentensis 'Pink Dawn'
Hoogte
0 - 450 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Cultivar van x Chitalpa tashkentensis, een intergenerische hybride tussen Catalpa bignonioides x Chilopsis linearis. Het is een kleine, bladverliezende boom die het beste van zijn beide ouders heeft geërfd. Van Catalpa bignonioides, de bekende trompetboom, heeft hij de mooie orchidee-achtige bloemen en de winterhardheid meegekregen. Van Chilopsis linearis, een wilgachtig boompje dat van nature in woestijnachtige streken groeit, erfde hij het lange smalle blad en de goede droogte-tolerantie. Hij bloeit zeer rijk en uitzonderlijk lang – van mei tot september – met grote lichtroze bloempluimen. Alhoewel hij vrij goed bestand is tegen vorst, doen hij het alleen op een goed beschutte, warme en zonnige standplaats. ‘Pink Dawn’ heeft een iets compactere groeiwijze dan de soort en blijft waarschijnlijk ook iets lager maar iets breder dan de soort. Geselecteerd in de Rancho Santa Ana Botanic Garden in California.

Vereisten

De Standplaats: Volle zon
Grond: Eerder lichte, goed doorlaatbare grond die nooit uitdroogt. Neutraal tot kalkrijk (pH 8)
Klimaatzone: 7a
Bijzondere kenmerken: Alhoewel ze vrij goed bestand zijn tegen vorst, doen ze het alleen op een goed beschutte, warme en zonnige standplaats.
eze plant heeft nog geen omschrijving.

Berichten over deze plant