Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Dahlia 'Melody Latin'

Foto: Dahlia 'Melody Latin'

Algemene omschrijving

- Helder gele decoratieve Dahlia.

- Bloeit vanaf Juli tot Oktober

- Trekt vlinders aan.

Vereisten

Geef dahlia's altijd een plekje waar ze veel licht hebben. Ze kunnen de gehele dag de zon verdragen. In tuinen die erg warm en beschut zijn is enkele uren schaduw per dag niet erg. Te veel schaduw geeft een te hoge, slappe groei van de plant. Er zullen zich ook minder bloemen ontwikkelen.

Dahlia's groeien in elke grondsoort. Belangrijk is, dat de bodem voedzaam, goed doorlatend maar niet te droog is.

Onderhoud

Geef dahlia's altijd voldoende water. De grond dient altijd vochtig te zijn. Vooral de hogere soorten kunnen als ze goed ontwikkeld zijn via het vele blad heel wat water verdampen op warme dagen. Te weinig water veroorzaakt een trage groei, weinig bloemen en geelverkleuring van het blad.

Plant dient bemest te worden om de 3 weken.

Hogere dahlia's moeten gesteund worden. Het gewicht van de plant en de bloemen is zo groot dat ze, vooral bij veel wind, om kunnen vallen en breken. 

Dahlia's zijn niet winterhard. Als u de knollen wilt bewaren moeten ze voor de winter gerooid worden.Na de eerste nachtvorst worden de planten teruggesnoeid tot ± 20 cm. De stengels laten drogen en voor de vorst komt de knollen uit de grond halen.De knollen laten drogen en op een koele,donkere en tochtvrije plaats bewaren en afdekken met droge turfmolm.

 

Planten

- Met het planten van dahliaknollen kan worden begonnen 2 tot 3 weken voordat de kans op nachtvorst is verdwenen. Ze zullen dan net boven de grond komen als er geen kans meer is op vorst.

- U hoeft niet te haasten met de daliaknollen aangezien ze niet tegen koud grond kunnen. Dahlia's groeien het beste met 6 tot 8 uur directe zonlicht.

- De Dahlia plant groeit 8 weken na het planten.

- Kies een gebied beschermend tegen de wind.

- Het is niet nodig de Dahliaknollen water te geven. Dat is pas nodig als de plant zichtbaar is. Overwateren kan zelfs het rotten veroorzaken.

 

Gebruik

De Dahlia is een decoratieve plant. Als snijbloem is de dahlia gewild om de vele felle kleuren en de lange rechte stelen.

Eigenschappen

Hoogte
10 - 50 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Neen
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend