Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Voodoolelie

Amorphophallus konjac  • 

Foto: Voodoolelie

Voodoolelie
Voodoolelie
Foto: Voodoolelie

Penisplant, voodoolelie of duivelstong wordt deze bijzondere Amorphophallus ook wel genoemd. De bloem kan tot 1,5 meter hoog worden en het blad zelfs tot 2 meter hoog en 2 meter breed. Verlangt dan wel veel voeding en water in het groeiseizoen. Dit is een winterharde plant in Nederland maar zal dan helaas nooit heel groot worden. In de tuin kunt u planten van maximaal 70 cm hoog verwachten. Afdekken tegen regen in de winter kan er wel voor zorgen dat ze groter worden. Na 3 tot 7 jaar kan de bloem verwacht worden die purperrood van kleur is een geur heeft van rottend vlees. De bloem geurt een paar dagen.

Konjak (Amorphophallus konjac) is een plant uit het geslacht Amorphophallus die van nature voorkomt in de warme streken van Japan, China en Indonesië.
Het is een overblijvende plant met een tot 25 cm brede en 600 g zware wortelknol. Het enkele blad is tot 1,3 m lang, geveerd en verdeeld in meerdere deelblaadjes. De bloemen zitten in een bloeikolf, die omringd wordt door een donkerpaars, tot 55 cm lang schutblad (spadix).

Eigenschappen

Hoogte
0 - 250 cm
Kleur
  •   
  •   
  •   
Winterhard
Ja
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Vochtig
Licht
Schaduw
Evergreen
Bladverliezend