MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Pluimhortensia 'Bombshell'

Hydrangea paniculata 'Bombshell'

Foto: Pluimhortensia 'Bombshell'

Foto: Pluimhortensia 'Bombshell'
Foto: Pluimhortensia 'Bombshell'

De Hydrangea paniculata 'Bombshell' is een sierheester met opgaande groei. Hij onderscheidt zich van andere pluimhortensia’s door de compacte groei (max. hoogte slechts 1 m) en de rijke bloei. Vanaf de zomer bloeit de ‘Bombshell’ met zeer veel roomwitte pluimen op sterke stelen. De ‘Bombshell’ is goed winterhard en verliest zijn blad in de winter om in het voorjaar opnieuw uit te lopen. In maart kunt u de plant terugsnoeien tot het oude hout. De ‘Bombshell’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende borderplant in groepen, maar doet het ook prima als solitair. De Hydrangea paniculata ‘Bombshell’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw.
Verzorging: De Bombshell schiet niet omhoog maar blijft mooi vol en rond (100 bij 100 cm). Hij groeit het beste in de volle zon, hij is zeer winterhard (-20° C) en hij bloeit elk jaar op eenjarig hout. 
Een zorgeloze plant dus, die Bomshell: snoei 'm lekker kort in februari en je hebt in juni, juli en augustus een weelde aan bloemen in je tuin.
Geplant in de volle grond heeft u het meeste plezier van uw Bombshell. Ook als kuipplant, mits de Bombshell voldoende water krijgt, zult u van de bloemenpracht kunnen genieten

  • Kleur : Creme, Groen, Wit
  • Standplaats : Halfschaduw, Zon
  • Bloeitijd : Juli
  • Max. hoogte : 100cm
  • Groeiwijze : Opgaand
  • Grondsoort : Alle, Normale grond
  • Vochtigheid : Normaal

Eigenschappen

Hoogte
1 - 110 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend