MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Narcis henriquesii

Narcissus jonquilla var. henriquesii

Foto: Narcis henriquesii

Een vorm van de species jonquilla narcis die narcissen specialist Karel van der Veek heeft geselecteerd. Uniek zo vroeg en zo rijk henriquesii bloeit. Als u wilt genieten van helder gele, goed verwilderende jonquilla narcisjes die ook nog eens heerlijk ruiken: henriquesii.

Een jonquille die veelvuldig werd gebruikt als kruisingsouder. Nu wat in de vergetelheid geraakt, maar het blijft één van de fraaiste wildvormen. Een aantekening van Sue Drew in Wisley Daffodil trials: "Lovely garden plant, scented and free flowering. Flowered for 87 days with 62 flowering stems per 10 bulbs. Produced three to five scented flowers per stem". 

Een lang- en rijkbloeiende warmgele narcis, met wel 3 tot 5 bloemen/steel en 5 tot 6 stelen per bol. Hoogte 20-25cm Bloetijd maart/april gedurende een week of 10!

Geurend. Geschikt voor verwildering.

 

Omdat Henriquesii een wildvorm is, is het dus een 'var' (variëteit) en geen cultivar (gecultiveerde variëteit) en om die reden wordt Henriquesii in de naam niet tussen aanhalingstekens geplaatst maar voorafgegaan door 'var.'

Eigenschappen

Hoogte
0 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend