MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Lelie 'Pup Art'

Lelies komen prachtig uit in de bloemenborder en zijn ook zeer geschikt voor in de snijbloemenhoek! Plant na ontvangst de bollen van Lilium ‘Pup Art’ zo snel mogelijk 12-15 cm diep. Kies een plek in de volle zon of de halfschaduw en graaf een ruim plantgat. Plaats de bollen met de punt naar boven. Geef na het planten ruim water. Lelies groeien het best in losse, humusrijke grond. U kunt de grond gemakkelijk verbeteren door er wat compost en koemestkorrels aan toe te voegen.

Lilium ‘Pup Art’ staat graag met de bloemen in de warme zon maar houdt de ‘voeten’ liever koel. Zet daarom rondom de lelies lagere planten die de bodem bedekken. Geef in droge perioden extra water. Aangeraden wordt om de lelie ‘Pup Art’ regelmatig wat plantenvoedsel te geven. Knip daarnaast uitgebloeide bloemen weg, om zo de herbloei te bevorderen. Lelies kunnen last hebben van het leliehaantje, een fel rood kevertje. Vang de kevertjes weg in het voorjaar om vraat aan de bladeren te voorkomen. Dek Lilium ‘Pup Art’ in de winter af met een laag blad om de plant tegen strenge vorst te beschermen.

Er zijn wel honderden soorten Lilium en heel veel prachtige tuinvormen. Lilium ‘Pup Art’ is een nieuwe lelie met zeer opvallende bloemen. De basis van de bloemblaadjes is rood, ze zijn versierd met fijne donker paarse vlekjes. Lelies zijn zeer goede snijbloemen, daarnaast vult de heerlijke geur van de bloemen al snel de hele huiskamer. Plant dus zeker een rijtje lelies in uw snijbloementuin! Om vlekken met stuifmeel te voorkomen knipt u voor het schikken de meeldraden uit de bloem.

Eigenschappen

Hoogte
60 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend