MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Lelie 'Graffity'

Foto: Lelie 'Graffity'

Lelies zijn schitterende tuin- en snijbloemen. 'Graffity' is een aziatische lelie en heeft bijzonder fraai gekleurde bloemen. 'Graffity' heeft sterke stelen en produceert heel veel bloemknoppen. Ze komen mooi tot hun recht in groepjes tussen planten, struiken en bomen. Na de bloei kunnen ze rustig in de grond blijven en zullen jaar na jaar weer tot volle bloei komen. Ook zeer geschikt voor bloempotten en plantenbakken.

Lelies komen prachtig uit in de bloemenborder en zijn ook prima geschikt voor een snijbloemenhoek. Plant de bollen Lilium ‘Graffity’ zo snel mogelijk na ontvangst. Kies een plek in de volle zon of halfschaduw en graaf een ruim plantgat. Plaats de bollen 12-15 cm diep in de grond met de punt naar boven. Geef na het planten ruim water. Lelies groeien het best in losse, humusrijke grond. Verbeter de grond door er wat compost en koemestkorrels aan toe te voegen.

Lilium ‘Graffity’ staat graag met zijn bloemen in de warme zon maar houdt de ‘voeten’ liever koel. Zet daarom rondom de lelies lagere planten die de bodem bedekken. Geef in droge perioden extra water. Aangeraden wordt om de lelie ‘Graffity’ regelmatig wat plantenvoedsel te geven. Om de herbloei te bevorderen kunt u de uitgebloeide bloemen weg knippen. Lelies kunnen last hebben van het leliehaantje, een fel rood kevertje. Vang de kevertjes weg in het voorjaar om vraat aan de bladeren te voorkomen. Dek Lilium ‘Graffity’ in de winter af met een laag blad om ze tegen strenge vorst te beschermen.

Er zijn wel 110 soorten Lilium en heel veel prachtige tuinvormen. Lilium ‘Graffity’ is een nieuwe lelie met zeer opvallende bloemen. De basis van de bloemblaadjes is geel, ze zijn versierd met fijne donker paarse vlekjes. Lelies zijn zeer goede snijbloemen, de heerlijke geur van de bloemen vult al snel de hele huiskamer. Plant dus zeker een rijtje lelies in uw snijbloementuin. Om vlekken met stuifmeel te voorkomen knipt u de meeldraden uit de bloem.

Eigenschappen

Hoogte
60 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend