MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hortensia 'Endless Summer Twist-n-Shout'

Hydrangea macrophylla 'Endless Summer Twist-n-Shout'

Foto: Hortensia 'Endless Summer Twist-n-Shout'

In 2011 introduceerde Endless Summer de tuinhortensia ‘Twist-n-Shout’. Het is de eerste doorbloeiende hortensia met platte, schermvormige bloemen. De zomertuin swingt de pan uit met deze nieuwe tuinhortensia!

De hortensia ‘Twist-n-Shout’ is een zogenaamde ‘teller’-type. De nieuwe hortensia is te herkennen aan het donkere blad en de platte, schermvormige bloemen in de kleuren roze en blauw. Het hart van de bloem is echter altijd roze. De ‘Twist-n-Shout’ heeft de unieke eigenschap om op elke tak bloemknoppen te vormen en die allemaal bloeien. Je kunt in het voorjaar (maart) dus elke tak snoeien, zonder dat dit ten koste gaat van een rijke bloei. De ‘Twist-n-Shout’ is bovendien bestand tegen (zeer) strenge vorst.

De grootbladige Hydrangea Endless Summer® Twist-n-Shout is een schermvormige tellerhortensia met de unieke eigenschap dat deze continu op zowel oud als nieuw hout bloeit. Het resultaat is een plant die gedurende de hele zomer volop bloeit. De bloemen hebben een diameter van 15 – 20 cm en zijn roze in een alkalische grond en blauw in een zure grond. Omdat Endless Summer® Twist-n-Shout op nieuw hout bloeit, stimuleert het verwijderen van uitgebloeide bloemen de bloei.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 150 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal, Zuur
Vochtigheid
Normaal, Nat
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend