MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Bolderik

Bolderik
Foto: Bolderik

De Bolderik is een grote, opvallende, bekervormige bloem met licht tot donkerroze blad met een contrasterend licht, wit hart op fragiele, grijsgroene stengels met dun, scherp grijsgroen blad. Heeft ondersteuning nodig dus is zeer geschikt om een muur, hek of schutting te verfraaien. Prachtige snijbloem en zeer geschikt voor de verwilderde tuin, kan ook goed in bakken en bloempotten worden gekweekt. Erg geliefd bij bijen en vlinders. Eenjarig.
De bloemen zijn eetbaar maar pas wel op want de zaden zijn giftig! Het is een plant uit de anjerfamilie (Caryophyllaceae) en kwam vroeger voor in korenvelden. De planten houden van een zonnige standplaats en worden ongeveer 80 centimeter hoog, ze bloeien vanaf juni tot augustus.
TEELT
Ter plaatse zaaien op een zonnige plek in de tuin vanaf april tot mei, eind mei tot juni de plantjes verplanten, plantafstand van 20 cm aanhouden. Ook is het mogelijk om in september te zaaien, de nog kleine plantjes overwinteren dan in de tuin en komen vroeg in het voorjaar op.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Kalkrijk, Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend