MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Klokjesbloem 'White Star'

Campanula Poscharskyana 'White Star'

Foto: Klokjesbloem 'White Star'

Foto: Klokjesbloem 'White Star'

Variant van de Blue Star. Komt oorspronkelijk uit de bergen dus geschikt als rotsbedekker. Bloeit van juni tot september en kan 20 cm hoog worden. Licht schaduw of zon. Vorstbestendig.

De nederlandse naam is Klokjesbloem, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.

Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend, Bladverliezend