Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Skimmia 'Fragrant Cloud'

Skimmia japonica 'Fragrant Cloud'

Foto: Skimmia 'Fragrant Cloud'

Foto: Skimmia 'Fragrant Cloud'
Foto: Skimmia 'Fragrant Cloud'
Foto: Skimmia 'Fragrant Cloud'

Algemene omschrijving

Skimmia is een groenblijvende heester die niet moeilijk te houden is en het goed doet in de schaduw en halfschaduw. Het is een langzame groeier en je hoeft deze ook niet echt te snoeien.
Het is een prima dekheester voor de kale onderkant van de rododendrons. En als los groeiende haag, die niet geknipt hoeft te worden, is deze plant ook heel goed bruikbaar. Afhankelijk van de soort of variëteit wordt de struik niet hoger dan 80 - 100 cm. Het is een langzaam groeiende plant.
De Skimmia is de plant voor het najaar en de winter omdat deze plant vanaf september tot en met het voorjaar mooi blijft.

Vereisten

De bloemkleur is roomwit/groene waas en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn donkergroen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Onderhoud

Kleur: roomwit, sterk geurend, eivormige tot ronde eindstandige trossen, 6-10 cm

Bloeiperiode : april, mei
Bladkleur: glanzend groen, ovaal leerachtig blad, 6-9 cm
Vorm: dichte compacte brede tot ronde struik

Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw  

Winterhard: -15℃.

Wintergroen: ja
 

Gebruik

Snoei is niet nodig. Als ze te groot wordt kunnen we haar direct na de bloei verjongen door enkele van de oudste takken te verwijderen. Het is zelfs mogelijk om haar tot vlak boven de grond af te zetten. We kunnen dan de eerste jaren niet genieten van de bloemen en/of bessen. De takken van deze planten worden veel gebruikt in kerststukjes. Ook een lichte wintersnoei behoort dus tot de mogelijkheden. Wintergroene struik geurende bloemen, mannelijk. De hoogte na 10 jaar is 100 cm.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 100 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend