MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Wildemanskruid

Groeit in 8 tuinen

Latijnse naam
Pulsatilla rubra subsp. hispanica
Winterhard
Matig
Vochtigheid
Normaal
Licht
Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Pulsatilla rubra is een polvormende, overblijvende, kruidachtige planten, met rechtop staande wortelstokken, een tot 30 cm hoge, onvertakte stengel en een bladrozet van langgesteelde, fijnverdeelde, dubbelgeveerde bladeren met spitse bladslippen. Zowel bladeren als stengels zijn bezet met lange, zilvergrijze haren, doch minder dan bij het wildemanskruid (P. vulgaris).

De bloemen zijn groot, alleenstaand aan het einde van de bloemstengel, opgericht of knikkend, ondersteund door een kraag van geveerde schutbladen. De bloemen zijn radiaal symmetrisch, klokvormig tot uitgespreid, met meestal 6 steen- of purperrode tot bijna zwarte, kroonbladachtige kelkbladen, aan de buitenzijde zilverachtig behaard. Er zijn geen echte kroonbladen. De bloem bezit talrijke geel of paars gekleurde vruchtbare meeldraden en meestal ook schijfvormige staminodiën of onvruchtbare meeldraden. Er zijn talrijke, losse vruchtbeginsels met elk een zaadknop en een lange, veervormige stijl.

De plant bloeit van april tot juni. (WIKI)

Berichten over deze plant

 • Stefaan V.Stefaan V.
  iemand bekend?
  Zondag 4 November 2012 om 22:22
  •  2 reacties
  • Jo V. Jo V. ja. een harig plantje niet te groot, prachtige roze rode kelkbloemen en qua groei gelijkend op Helleborus. Dankbare plant wel kalkrijke omgeving nodig. Liefst zon, halfschaduw van standplaats. … Lees verder »
   Maandag 5 November 2012 om 00:54
  • Stefaan V. Stefaan V. nee hoor deze heeft zwarte bloemen geloof het of niet er komen wel harige boletjes aan maar zo snelik het weet hoe komet er hier een foto van
   alvast bedankt voor de reactie
   Maandag 5 November 2012 om 22:10