MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Stamsnijboon 'Nassau'

Groeit in 15 tuinen

Latijnse naam
Phaseolus vulgaris 'Nassau'
Hoogte
30 - 50 cm
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Nat

Algemene omschrijving

'Nassau' is een lichtgroene platpeulige stamsnijboon, het is een bijzonder sterk ras dat geen ondersteuning nodig heeft. Deze snijboon is in veel landen een professioneel standaard ras. De peulen worden ongeveer 1,5 centimeter breed en 16 centimeter lang en hebben een goede houdbaarheid. 'Nassau' is resistent tegen vlekken- en vetvlekkenziekte en bonenrolmoza√Įekvirus.

TEELT
Ter plaatse zaaien kan vanaf begin mei tot eind juni, 2 tot 3 centimeter diep. Zaaiafstand van 10 centimeter aanhouden en een rijafstand van 50 centimeter. Zaaien in pollen functioneert ook goed, hiervoor steeds 4 zaden met een onderlinge afstand van 10 centimeter zaaien en tussen de pollen een plantafstand van 50 x 50 centimeter aanhouden. Twee keer zaaien, half mei en nog eens rond eind juni, geeft een goede oogstspreiding.

STANDPLAATS
Elke grondsoort is mogelijk, liefst op een lichte, matig voedzame en vochtvasthoudende grond. Voeg eventueel nog wat kalk toe. Bij wisselteelt kunnen peulvruchten op het stuk grond geteeld worden waar eerder de aardappelen stonden.

OOGST
Oogsten kan vanaf eind juni of begin juli, regelmatig plukken, ongeveer 2 maal per week en te dikke bonen verwijderen om de groei te bevorderen en de oogsttijd te verlengen. 

Berichten over deze plant