MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Beverboom 'Black Tulip'

Foto: Beverboom 'Black Tulip'

Groeit in 56 tuinen

Latijnse naam
Magnolia 'Black Tulip'
Andere benamingen
Syn. Valse tulpenboom
Variëteit van
Beverboom (algemeen) (Magnolia soulangeana)
Hoogte
1 - 400 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Deze magnolia heeft opvallend grote bloemknoppen waaruit prachtige, burgundyrode tot paarse bloemen met een ronde vorm ontstaan. De boom bloeit het mooist in de zon op een beschutte plek. Door de geringe hoogte kan hij ook in kleinere tuinen aangeplant worden.

Meer informatie over de Magnolia in het algemeen vindt u hieronder.

Magnolia (Nederlandse naam Beverboom) is de naam van het type-geslacht van de Magnoliafamilie (Magnoliaceae). Het geslacht is in West-Europa niet inheems en is bij ons het bekendst vanwege de rijk bloeiende soorten en kruisingen die in veel tuinen en parken zijn aangeplant.
Magnolias hebben ongedifferentieerde bloembladeren: de bloemen hebben een bloemdek bestaande uit bloemdekbladeren (tepalen). De bloemdekbladeren, de meeldraden, en de vruchtbeginsels zijn spiraalsgewijs op de kegelvormige bloemas ingeplant. Deze bloembouw komt overeen met de oudst bekende fossiele bloemen en duidt erop dat de oorsprong van de groep in de buurt van de eerste bloemplanten moet liggen. 

Snoei: De Magnolia vindt dat niet echt lekker en kan er eigenlijk ook helemaal niet goed tegen. Snoei geeft ook veel waterlot. Dus snoei haar alleen als het écht nodig is en dan wel in de zomerperiode, in ieder geval na de bloei tot het moment dat het blad er nog aan zit, bij voorkeur uiterlijk rond de maand augustus. Voer steeds hooguit een lichte snoei toe en verspreid desnoods snoei over een aantal jaren.

Plant een Magnolia daar waar ze ruimte heeft om te groeien. Zodat ze niet gesnoeid hoeft te worden. 

Berichten over deze plant