MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Gele Lotusbanaan

Groeit in 78 tuinen

Latijnse naam
Musella Lasiocarpa
Andere benamingen
Heilige Lotusbanaan
Hoogte
20 - 150 cm
Kleur
Winterhard
Matig, Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal, Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

MUSELLA LASIOCARPA
Deze banaan wordt ook wel heilige Lotus, Chinese sierbanaan of Chinese dwergbanaan genoemd. Hij komt oorspronkelijk uit de provincies Yunnan en Guizhou, waar hij op een hoogte van 2500 meter groeit. Deze banaan kenmerkt zicht door zijn grijsgroene blad, met rode nerven. Hij blijft kleiner dan Musa basjoo en Musa sikkemensis, ongeveer 150 cm hoog.
Ook deze banaan vormt zijscheuten. Na 3 tot 4 jaar kan de plant bloeien. Eerst worden de bladeren kleiner en kleiner en uiteindelijk ontwikkelt er zich een goudkleurige bloem. Er openen steeds meer bloemblaadjes die uiteindelijk de bloem vormen. Deze bloem kan zes maanden mooi blijven, heel bijzonder. Hierna sterft de moederplant af maar de zijscheuten verzekeren de toekomst.
Koude is geen groot probleem voor deze banaansoort maar ons vochtig klimaat wel. Bescherm hem goed tijdens de winter of houd hem als kuipplant. Van april tot november kan deze soort buiten, maar overwinter hem best koel en droog. Zo beleef je veel plezier aan deze plant en zal hij zeker bloeien.

Alle bananen houden van veel water en meststof (koeien-/kippen-/paardenmest) en een zonnige standplaats in de lente en zomer. In de winter is de plant in ‘rust’ en verlangt weinig tot geen water. Voorzie voldoende winterbescherming voor buiten.

Berichten over deze plant