MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Japanse Vezelbanaan bemesten

  • Van begin April tot eind Augustus     Elke 2 weken

   Deze banana vraag veel water en bemesting tijdens de zomermaanden wat de groei zeker zal versnellen. Tijdens droge periodes geef ik minstens één emmer water per dag. Als meststof voeg ik organisch bodemverbeterende middelen zoals een mengeling van koe-, kippen- en paardenmest toe. Bemesting mag reeds gestart worden vanaf april en kan gerust aangehouden worden tot eind augustus. Zorg ook steeds in het voorjaar voor een dikke laag tuinkompost of paardenmest rond de banaan.

 • Japanse Vezelbanaan preventief behandelen

  • Van begin April tot begin Oktober     Elke maand

   Preventief behandelen tegen bladluis en ziekten

 • Japanse Vezelbanaan bloeien

  • Van midden September tot begin December

   Wanneer u de stam 3 tot 4 jaar heeft kunnen laten overwinteren dan kan uw Musa Basjoo in het najaar gaan bloeien en kleine oneetbare banaantjes gaan vormen. Na de bloei zal de stam volledig afsterven en vanuit de rizomen nieuwe stammen gaan vormen.

 • Japanse Vezelbanaan overwinteren

  • Van midden Oktober tot eind December     Eenmalig

   De Musa Basjoo is, volgens mij, momenteel de meest winterharde banaan die er bestaat. Deze banana kan gerust overwinteren bij een temperatuur rond het vriespunt zonder ingepakt te worden. Men zegt dat de Musella Lasiocarpa nog winterharder is dan de Basjoo maar daar heb ik toch mijn bedenkingen bij. In ieder geval, ik heb hier slechte ervaringen mee. Als u deze banana buiten wenst te laten overwinteren zonder in te pakken moet u de grond rond de banaan goed afdekken met een dikke laag compost en bladeren zodat de vorst de wortels niet kan aantasten. Bij temperaturen onder de 5 graden stopt de groei van de banaan, bij -2 graden vriezen de bladeren kapot en bij nog lagere temperaturen zal de stam geheel gaan afvriezen. In het voorjaar zal deze vanuit de behouden stam gaan verder groeien. Wenst u de banaan het volgende jaar nog groter, nog imposanter of hoopt u op eventuele bloei dan moet u de stam zeker gaan beschermen met stro en rieten matten.