MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Prachtriet 'Kleine Fontäne'

Miscanthus sinensis 'Kleine Fontäne'

Foto: Prachtriet 'Kleine Fontäne'

Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ wordt ongeveer anderhalve meter hoog. Hij heeft fijn loof en bloeit rijk met griijsoranje aren, die later zilverwit worden.

Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor de tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. Als de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ is uitgebloeid, behouden de pluimen en het blad sierwaarde gedurende de gehele winter. De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere.

Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair.  Alleenstaand is Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon. Het bonte Chinese prachtriet is erg aantrekkelijk vanwege het elegante blad en de pluimen. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd je hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort.

Het blad van de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ blijft in het voorjaar nog lang aan de plant. Het jonge blad ontwikkelt zich dan niet zo gemakkelijk. Snoei de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ in maart/april dan ook zo diep mogelijk terug.

Hoofdzaak is dat Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken bij de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ met afsterven als gevolg. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef de Miscanthus sinensis ‘Kleine Fontäne’ in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan.

Eigenschappen

Hoogte
50 - 160 cm