MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Blauwe regen 'Issai Perfect'

Wisteria formosa 'Issai Perfect'  • 

Foto: Blauwe regen 'Issai Perfect'

Naam: Wisteria floribunda ´Issai-naga´, Nederlandse naam: Japanse blauwe regen

Familie: Fabaceae. Andere gebruikte benamingen: (Wisteria floribunda ´Isaai Perfect´, Wisteria formosa ´Isaai Perfect´)

Bloeitijd: Mei - Juni - Bloemkleur: lilapaars, verbleekt

Hoogte min-max: 8-10

Bladeren: afwisselende, oneven geveerde bladeren

Wisteria floribunda ´Issai-naga´, nog vaak vermeldt als Wisteria floribunda ´Isaai Perfect´, is een ras dat vroeger wel eens werd aanbevolen. Momenteel zijn er betere rassen. Zijn ongunstige eigenschap is dat de bloem té sterk verbleekt tijdens het uitbloeien.

Standplaats: Naast een goede raskeuze is ook de standplaats bepalend voor een goede en rijke bloei. Wisteria 's houden van een zonnige plek, hoe zonniger de standplaats, des te groter de kans op bloemen.

Giftigheid: De bladeren maar vooral de zaden zijn giftig.

Koop altijd een geënte plant of een plant die minstens één bloemtros heeft, dan is hij uit een stek opgekweekt. Er zijn namelijk ook zaailingen in omloop, die bloeien niet of slecht.

Vermeerdering: De rassen zijn het best te vermeerderen door middel van enten in het voorjaar of door stekken in augustus. Zaaien moet beslist worden afgeraden omdat het onbekend is of de plant gaat bloeien en op welk tijdstip. Neem nooit geen wortelscheuten of uitlopers want dan heeft u wellicht een plant afkomstig van de (wilde) onderstam. Zulke planten bloeien pas op late rijpere leeftijd, groeier uitbundig en produceren kleine bloemen.

Klimrichting: In de vrije natuur winden blauwe regensoorten zich langs andere planten omhoog naar het licht. In de tuin plant men ze tegen pergola's en tuinhuisjes. Om ze tegen gevels te laten groeien, zijn klimrekken of bedrading noodzakelijk.

Wisteria floribunda soort -> rechtsom windend

Standplaats lichtbehoefte: Zon

Eigenschappen

Variëteit van
Blauwe regen (algemeen) (Wisteria sinensis)
Hoogte
300 - 600 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend