MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Roos 'Guirlande d'Amour'

Groeit in 490 tuinen

Latijnse naam
Rosa 'Guirlande d'Amour'
Andere benamingen
Ramblerroos
Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Hoogte
200 - 300 cm
Kleur
Winterhard
Ja, Matig
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Kleine dubbele bloemen in trossen, zuiver wit. De bloem opent zich platliggend en laat haar meeldraden mooi zien. Geurend met doorbloeiend karakter. De bloemen plaatsen zich langs de takken en bloeien van boven naar onder al vermenigvuldigend. Heldergroen blad met gele schakering. ten om een speciale roos: kleine dubbele bloemen, geurend en doorbloeiend.

Dit is een soort van Louis Lens (1993). Rosa Guirlande d’Amour is een zeer gezonde soort - zeer ziektebestendig. Klimroos, rijk-doorbloeiend, zuiver wit. Moschata-hybride. Grote trossen geurende, kleine dubbele bloemen. Aan vrij slappe takken, winterhard en bladverliezend, tot 2 m hoog. Bloeit van juni tot oktober.

Standplaats: Zon en in de wind, goed gedraineerde humusrijke neutrale tot zwak kalkrijke grond. Met de oculatieplek (de verdikking boven de wortels) 5 cm onder de grond. 

In de Middeleeuwen werden rozen voor medicinale doeleinden gekweekt en gebruikt tegen uiteenlopende kwalen als slapeloosheid, hoofd-, oor-, kiespijn en inwendige bloedingen. ?Van al die toepassingen zijn er in onze tijd nog twee goed gekend: rozenbottelolie voor de huid en de geurende etherische olie uit rozenbloemblaadjes in diverse toepassingen. rozenolie is lang houdbaar door de etherische oliën, is lichtbedwelmend en rustgevend.

Berichten over deze plant