MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Laurierkers (algemeen)

Foto: Laurierkers (algemeen)

De plant heeft gewoonlijk een brede en gespreide kroon. De schors is bruinachtig grijs met duidelijke lenticellen (luchtporiën). De langwerpige tot lancetvormige bladeren zijn lichtgroen en krijgen met het ouder worden een wat donkerder tint. In de winter blijven ze groen.

Laurier vraagt een zonnige (tot halfbeschaduwde) standplaats, bij voorkeur een beschutte plek tegen de wind. En vraagt een waterdoorlatende grond (niet te droog, niet te nat) die humus- en voedingsrijk is.

Zomersnoei: In toom houden…..

Om hun beoogde vorm niet te verliezen, worden de sterkst uitlopende scheuten van de iets oudere planten ( vanaf 4 à 5 jaar ) in de zomermaanden ingesnoeid. Bij een snoeibeurt vóór juli is de kans zeer groot dat elke ingesnoeide scheut zich verdubbelt. Het gevolg hiervan is een compactere en meer met scheuten bezette plant. In theorie dienen de sterkste scheuten het kortst te worden ingesnoeid. Deze groeien later ook weer het sterkst uit.

Wintersnoei: Wintersnoei of vormsnoei…

Wintersnoei gebeurt in de periode van november tot maart. Dan worden de planten werkelijk ‘gevormd’. Er wordt dan bijzonder veel aandacht besteed aan het in evenwicht brengen van de vorm van de plant. Hoe korter je terugsnoeit, hoe mooier en compacter de plant wordt. Dit is van zeer groot belang voor later, als de planten in weer en wind komen te staan, zodoende kan de plant wat stevigheid bieden.
 

Eigenschappen

Hoogte
50 - 400 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend