MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Sneeuwbal 'Charles Lamont' Sneeuwbal 'Charles Lamont' +

Groeit in 273 tuinen

Latijnse naam
Viburnum bodnantense 'Charles Lamont'
Hoogte
100 - 300 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal, Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend, Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' bloeit in de winterperiode januari - februari. Deze sneeuwbal bloeit al op jonge leeftijd. 
Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' lijkt qua vorm en bloeiwijze erg veel op Viburnum bodnantense 'Dawn' maar de eerst genoemde bloeit iets later in de winter. Beide planten hebben een aangename geur. 

Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' wordt ongeveer 2 tot 2.50 meter hoog en heeft een sterk opgaande vertakking. De standplaats dient zonnig te zijn. Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' niet breder dan 1 meter.
De bloeikleur is roze verkleurend naar lichtroze. Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' is geschikt voor een kleine tuin maar is ook prachtig als solitairplant in een grote tuin.

Vrijwel alle soorten groeien goed in de zon en lichte schaduw en ze houden van iets zure, humusrijke, voedzame grond. Geef Viburnum in droge tijden water.
Snoeien is niet nodig, maar na de bloei kun je hem terugknippen om de vorm in stand te houden. Na een strenge winter kun je de struik controleren op doodgevroren takken, die kun je in het voorjaar kunt wegknippen.
Als de bloemen wegblijven, is verjongingssnoei nodig. Deze sneeuwbal heeft een voorkeur voor humusrijke grond. Elk najaar kun je hem daarmee bemesten. Het onderhoud van de sneeuwbal is beperkt.
De natuurlijke vorm van de wintersneeuwbal is erg mooi en daardoor hoeft je niet te snoeien. Moet dit toch gebeuren bijvoorbeeld vanwege de grootte, dan kan dit het beste in maart gebeuren.

Berichten over deze plant