MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Bekijk meer video's

Grootste bolchrysant ter wereld in Kasteeltuinen Arcen

In een bijzonder project in Kasteeltuinen Arcen wordt momenteel gewerkt aan de grootste bolchrysant ter wereld van meer dan 6 meter doorsnede. Het object is opgebouwd met de bolchrysant “Primo Pistache”; een nieuwe soort bolchrysant met een lichtgroene kleur uit de Belgian Mums familie. Deze grootste bolchrysant is een van de highlights van het Chrysantenfestival welke van 15 oktober t/m 6 november plaatsvindt in Kasteeltuinen Arcen.

Chrysantenfestival
Tijdens het Chrysantenfestival zijn duizenden chrysanten en calluna's op diverse plekken door het park creatief tentoongesteld en ontdekken bezoekers wat er door kwekers uit de hele wereld aan een vormen- en kleurenrijkdom is ontwikkeld. Ook in het Kasteel is een bijzondere herfstbloemenshow te zien. Het designteam van MarkHark en het bloementeam van Kasteeltuinen Arcen staan garant voor een spectaculaire florale show. Met in de hoofdrol natuurlijk chrysanten in vele variaties, deze zijn allemaal ter beschikking gesteld door de Nederlandse snijchrysantenkwekers verenigd in de stichting Chryson. Alle calluna’s zijn ter beschikking gesteld door Florifair en Europlant Canders uit Duitsland.

Primo Pistache - Belgian Mums
De Belgian Mums zijn een ruime chrysantenfamilie met unieke eigenschappen die bekend staat om zijn hoge kwaliteit. De grootste bolchrysant ter wereld is volledig opgebouwd uit de nieuwste variëteit uit de Belgian Mums familie: Primo Pistache. De unieke groene kleur en de uitzonderlijk lange bloeitijd maken van de Primo Pistache een uitstekende keuze voor dit uitdagende project. De lange bloeitijd zorgt er ook voor dat de Primo Pistache uitstekend geschikt is voor gebruik in de huiskamer. Leuk weetje: de Primo Pistache heeft stuifmeelvrije bloemen en maakt geen vlekken op kleding of textiel.